Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

ΜΕΖΕΔΕΣ, ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΔΙΑΘΕΣΗ!




Ο πατέρας μου είχε καταγωγή από την Πόλη. Δεν είχαμε οικονομική άνεση στο σπίτι μας ποτέ. Μ' ένα χαρτί κι ένα μολύβι στο χέρι του ήταν πάντα. Όταν έφταναν τα Χριστούγεννα όμως, θυμόταν την καταγωγή του και γέμιζε το σπίτι μας καλούδια και μυρωδιές. Ξηροί καρποί, χουρμάδες, δαμάσκηνα και ανανάδες στόλιζαν το τραπέζι μας. Παστουρμάς, σουτζούκι και κάθε είδους αλλαντικά και τυριά γέμιζαν το ψυγείο. Ερχόταν μαζί με τις γιορτές και η νοσταλγία των παιδικών του χρόνων. 

Τούτη τη βδομάδα λοιπόν, θυμήθηκα τον πατέρα μου στην έξοδό μας!   
 Αποφασίσαμε να πάμε για ....τσιπουρομεζεδοκατάσταση. Και πού; Στα Καραμανλίδικα του Φάνη! 



 Η γεύση στα καλύτερά της! Μπαίνοντας, σε παίρνουν απ' τη μύτη η Ανατολή, το μπαχάρι και ο παστιρμάς.



 Ο χώρος ζεστός, απλός, καλοφτιαγμενος, γεμάτος από κόσμο που ψωνίζει (γιατί είναι και κατάστημα πώλησης) ή απολαμβάνει τα εδέσματα που δημιουργούν οι καλοί αυτοί άνθρωποι μπροστά στα μάτια σου.


 Μετά μπαίνει το δίλημμα. Τι να πρωτοπαραγγειλεις; Όλα φαντάζουν τέλεια στο μενού!




Το καλύτερο έρχεται όταν φτάνουν οι παραγγελίες. Καραμανλίδικη ρεβυθάδα με παστιρμά, μελιτζάνες με κολοκυθάκια και φέτα, παστιρμαδοπιτάκια, σαχανάκια, καβουρμάς  με πατάτες και πιπεριές, καταπληκτικές σαλάτες.
 

Τι να πρωτοδοκιμάσεις; Πόσο να φας; Και πόσο να πιείς! Άμα έχεις και καλή παρέα - όπως εμείς - τι άλλο να ζητήσεις απ' τη ζωή! Ούτε φωτογραφίες δεν προλάβαμε καλά καλά να βγάλουμε!






 Και του χρόνου κορίτσια! 'Αλλωστε  σε λίγες μέρες έρχεται! Δεν χρειάζεται να περιμένουμε και πολύ. Ευχές από καρδιάς για χαμόγελα και πολλές πολλές χαρές. 
 Πάντα κάπου υπάρχουν. Αν ψάξουμε λιγάκι θα τις βρούμε να μας περιμένουν. Όπως εκεί στα Καραμανλίδικα του Φάνη μεσ' στην αγορά της Ευριπίδου!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ  ΧΑΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!
   
Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα!! 

Ράνια Καραπιπέρη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου